Jacobs hjemmeside

       
                 
                                   

Billeder
Asger   

Asgers dagbog

Musik
Top 50 lister
Links

Film
Links

Rod

Venner

Gæstebog

     

Flere nye billeder af A-manden her.

 

 Asgers Dagbog
     

 

Af  Jacob Yde 

 

Er du også en arbejdsløs taber? Spild tiden med:

 

 
 
     
Hej
Lørdag d. 30. oktober
Asger - nu med sprog. Drengen kan tale. Ja, han kan i hvert fald sige "hej", og det er rigeligt til at imponere forældrene. I går besluttede han sig uden nogen ydre anledning for at slutte sig til de talendes rækker. Det er fandme vildt, når der sådan pludseligt kommer et ord ud af munden på ham. Kom og hør vidunderet - alle er velkomne.
 
Dagbog eller månedsbog?
Torsdag d. 28. oktober
Ak ja, det er gået helt i stå med dagbogsskriveriet og hjemmesidefifleriet generelt. Oven i købet kan jeg ikke love, at det bliver bedre. Jeg har simpelthen for travlt til at skrive særligt tit, og nu hvor jeg skal til slide for mine dagpenge, bliver der næppe mere tid. Heldigvis er internettet et stort og forunderligt sted, og siden sidst er der dukket et nyt site op, hvor man kan følge Asgers liv, når min dækning bliver for mangelfuld - tjek det her.

Der ellers masser af ting at berette om den lille dreng. Han er f.eks. begyndt at gå. Selvom det stadigt kun er med støtte fra os eller en gåvogn, så er det sgu, med tanke på hans fødder, dejligt at se, at det går frem af på den front. Hvis jeg får tid til at lægge billeder ud, så skal gå-billeder blive de første.

Generelt går det rigtigt godt med ham. Han jubler begejstret hver morgen, når vi kommer hen i vuggestuen, og det er jo rart, at det er sådant et sted man afleverer sit barn. Han er også blevet meget glad for bøger. Forældrene får ikke lov at læse op, men han kan godt lide at sidde og bladre selv. Det er fint at se sådan en lille størrelse studere billederne og så hurtigt bladre videre.

På minussiden står, at han stadigt er ret tit syg. Alle bacillerne fra vuggestuen vil os det ondt. Der er jubel i det lille hjem, når han et enkelt gang i mellem klarer en hel uge uden sygdom, og samtidigt får forældrene også lidt smitte med i købet. En anden lillebitte ting er, at han sover af helvede til. Vi er ved at blive rimeligt skøre i hovedet af at blive vækket, så det er nu, at I skal hjælpe os: Hvordan får man små søde børn til at sove trygt og godt hele natten? Vi er klar på en del eksperimenteren, for noget skal der ske. (Indlæg der fastslår, at der ikke er noget at gøre ved det, er ikke velkomne).

 
Besøg af drengene
Søndag d. 3. oktober
Fredag havde vi besøg af dysmeli-gruppen (igen et af de her lidet poetiske ord, som Asger beskrives med - dysmeli altså). Det er tre andre familier med drenge, der har nogle lidt anderledes arme. Der var godt nok knald på med alle de unger i lejligheden. De andre er lidt ældre end Asger, hvilket ikke gør hans begejstring mindre. Imens de voksne dårligt kunne føre en samtale, så virkede de unge herrer alle rimeligt tilfredse - med de konflikter der nu er.

Ellers har ugen bragt den store sejr, at Asger for første gang har tilbragt en hel uge i vuggestuen. Hurra - en uge uden sygdom, det er næsten ikke til at tro det. For at bringe os ned på jorden er der dog heldigvis en kindtand på vej under nogen smerte og nattekval. En anden nyhed er, at Pias kamera nu er blevet sluttet til computeren, så vi igen kan lægge vores egne billeder ud. Her er de første.

 
Syg og rask igen igen
Søndag d. 26. september
Ja, Asger har så været syg endnu engang. Denne gang har det dog ikke været særligt slemt, og han er (vistnok) allerede ovre det. I morgen starter han på femte uge i vuggestuen, og han har stadigt til gode at være der i en hel uge, fordi han hele tiden bliver ramt af et eller andet. Det er vist meget godt, at vi ikke er de dobbeltarbejdende forældre - så havde det været hårdt.

Det mest interessante, der er sket siden sidst, er nok, at vi var på et tredages kursus med Asger. Kommunen sponsorerede en tur med Foreningen for arm- og bendefekte, som er det poetiske navn på en forening, hvis medlemmer er familier, hvor der er børn med handicaps som Asgers. Vi blev bombet med eksertforedrag og "sådan-har-jeg-haft-det-med-det"-historier, og det var udemærket. Der var ikke noget helt overraskende nyt, men vi fik bygget lidt mere viden på vores forskellige ideer om, hvordan vi skal behandle den lille dreng. På sigt forestiller vi os også, at det bliver godt for Asger at komme et sted, hvor der er mange andre end ham, som ikke passer helt ind i normalformlen.

Pia har lige købt et nyt super-digitalkamera, så der skulle generelt kunne komme flere billeder med på siden fremover. Jeg lægger nogen ud, når de på et tidspunkt er blevet lagt ind i computeren. Jeg ved, at I næsten ikke kan vente på billederne fra oldes 89 års fødselsdag.

 
Rask igen
Mandag d. 13. september
Syg, rask, syg, rask - halløj, vi har fået et vuggestuebarn. Det med sygdom er nok en fest, som vi må vende os til. Det gode er, at Asger, bortset fra lidt hoste, er rask lige nu. Vi prøver at fortrænge, at det sikkert ikke varer længe. Meldingen fra Pias og Asgers læge var i hvert fald lidet opmuntrende: "Der er lang tid til maj." Til den tid mente han, at vi kunne håbe på et raskt barn i lidt længere perioder af gangen.

Asger har det nu fint alligevel. Han var tilbage i vuggestuen allerede i onsdags, og det er gået ligeså fint som i de første dage. Det er vildt fedt for ham med alt det, der sker deroppe. Han vil godt med hjem, når vi henter ham, men det er slet ikke noget med, at han kaster sig grædende i vores arme - tværtom. I går var han ude hos farmor, hvor også faster og faster var der. Efter at alle var blevet kigget an var det en stor succes. Det er altid godt at lege med nogle andre end de gammelkendte forældre - og så har farmor heldigvis en spændende lille trappe, som man kan sætte livet på spil på. 

Jeg har i øvrigt lagt flere billeder fra sidste weekend (på Fyn) ud. Se dem her.

 
Falsk strubehoste
Mandag d. 6. september
Pis, så er Asger syg igen. Tre dage i vuggestue og BANG. "Falsk strubehoste" siger dem, der ved noget om det. For mig lyder det som en gammel historisk sygdom på linie med den spansk syge og skørbug, men det er det heldigvis ikke. Det er bare en relativt banal virusinfektion, som skulle være overstået om et par dage. Ikke desto mindre har det været rigeligt slemt til at skræmme førstegangsforældrene. Om dagen mærker man næsten ikke noget på ham, men om natten får han vejrtrækningsproblemer, der kan virke rimeligt dramatiske, når man ikke kender til det. Han bliver også selv forskrækket og ked af det, fordi han skal arbejde for at få vejret. I nat var det slemt nok til at vagtlægen ville se os, og hun sendte os videre til børneafdelingen på Skejby. Der dopede de ham med noget, som fik hævelsen til at falde, og han har haft det meget bedre siden. Nu venter vi spændt på natten, der forhåbentligt ikke bliver så slem som de to seneste. 

Ovenstående er vist lidt tudeagtigt, men det går nu i øvrigt godt. Dag 2 og 3 i vuggestuen var rigtigt fine. Han nød fortsat alle oplevelserne derovre, så det kører på skinner (bilder vi os ind). I weekenden var vi på Fyn til 70 års fødselsdag. Asger nåede at møde hele familien Fyn, og der blev taget nogle gode billeder, som ligger her (flere er på vej).

 
De tidligere poster i dagbogen finder du her.