Forskellige Salater

Romani salat(alternativt iceberg) romanisalat med advokado.jpg (6896 bytes)

En avocadofrugt i tern, citronsaft fra en halv citron og friske eller soltørrede blåbær

Rucola salat med soltørrede tomater rucolasalat med soltomater.jpg (11450 bytes)

Rucola salat i en oliesprayet skål, herover finthakkede bløde soltørrede tomater og flager af frisk parmesan. Plus dryp af mørk balsamico og friskkværnet peber.


Grunddressingen:
Fromage frais naturel 0,5% eller fromage blanc 0,5% smagt til med salt, peber, lidt lyst rørsukker og citronsaft - tilpas sursød

salater.jpg (7948 bytes)

Karrysalat:
(4 personer - eller som del af julefrokost)
Hakket hårdkogt æg
Kogte salat makaroni
Finthakkede rødløg
Finthakkede kapers
Finthakkede syltede agurker
Finthakket syrligt æble

Karry efter behag

Brug lige dele af hver, eksempelvis 1 dl af hver del marineret i dressingen (svarende til et bæger fromage frais/blanc). Men i princippet handler det om at smage sig frem til, hvad man godt kan lide det skal smage af.

Grunddressingen her smages til med karry, inden fyldet kommes i. Serveres med "slæbesild".

Sildesalat:
Som karrysalat, men uden karry og med hakkede rødbeder som en yderligere ingrediens. Det er rødbedesaften der giver sildesalaten den røde farve. Denne salat skal også indeholde groft skåret rød kryddersild.

Rejesalat:
(4 personer - eller som del af julefrokost)
2 dl drænede rejer
1 dl drænede bambusskud
1 dl drænede aspargessnitter
frisk dild røres i grunddressingen, svarende til den "tykkelse" man ønsker.

Hønsesalat
( 4 personer - eller som del af julefrokost)
2 kogte kyllingebryster i fine tern (kyllingebrysterne koges 15 min. i letsaltet vand)
4-6 markchampignon i skiver
2 stængler bladselleri i skiver
12 groftskårne valnøddekerner